topnavhome design for filmabout design for filmportfolio design for filmcontact design for film

 

Nadat ik afstudeerde aan de school voor Fotografie in Den Haag ben ik door een toeval bij het Art-department van de film ”Kort Amerikaans” terecht gekomen. Daar ontdekte ik dat wat ik het leukste vond aan fotograferen, het ensceneren en aankleden van situaties, ook een vak is. En een erg leuk vak.
Al snel maakte ik kennis met alle facetten van Art-Direction en Production Design, eerst als assistent en sinds vele jaren zelfstandig.

Ik beschouw het als mijn belangrijkste taak om een regisseur te helpen zijn verhaal te vertellen. Het liefst ben ik daar vanaf het begin bij betrokken en lever daarbij een grote inhoudelijke bijdrage. Startpunt is altijd het vinden van de juiste locaties, waar ik me heel direct mee bemoei; vaak doe ik het ook zelf.

Sinds 1997 teken ik met een 3D CAD programma waarvan de resultaten ook bruikbaar zijn voor CGI. Voor mij maakt het niet uit of ik zelf een Lego maquette maak voor Schiphol of met een Art-department van 100 man het decor voor een Amerikaanse film; altijd met dezelfde volle inzet en betrokkenheid.